Boka en grovstädning innan visningen

Visningen är ett av de viktigaste momenten i en bostadsförsäljning. Det är tillfället där du kan visa upp din bostad för spekulanter. Det finns mycket att tänka på inför en visning, men det är framför allt viktigt att bostaden är ren och fräsch.

Vill du maximera dina försäljningsmöjligheter? Då gäller det att förbereda bostaden ordentligt inför visningen. Det bästa är att överlåta städningen till ett professionellt städföretag som kan genomföra en ordentlig städning samt putsa fönsterna. Här hittar du de bästa tipsen inför visningen.

Städa bostaden ordentligt innan

Om du vill att spekulanterna ska få ett bra intryck av bostaden är det mycket viktigt att du ser till att bostaden är ordentligt utvädrad, ren och fräsch på visningsdagen. Ta gärna hjälp av en professionell städfirma som ser till att städningen blir noggrann och felfri. Du kan boka grovstädning hos Familjetid om du önskar en djupgående städning som även inkluderar fönsterputsning. De tar med sig alla städmaterial, inklusive dammsugare, vilket gör att du slipper tänka på sådant. Företaget hanterar även RUT-avdraget åt kunderna.

En grovstädning är en mer djupgående städning än exempelvis storstädning. I grovstädningen ingår bland annat följande städmoment:

  • Städning bakom element
  • Avtorkning under köksskåp & fläktens undersida
  • Rengöring och avtorkning av dörrar och karmar
  • Rengöring av ugn invändigt

Spekulanter på en visning tittar ofta extra noga i just kök och badrum. Därför är det viktigt att kranar, skåp och ugnen är rena båda utvändigt och invändning. Putsa även speglar och reparera sådant som är trasigt. I takt med att det har blivit svårare att sälja bostäder i Sverige så har säljarna behövt förbereda sig bättre inför visningen för att maximera chanserna att sälja till ett bra pris. Ett nystädat hem ger ett fräscht intryck som alla spekulanter gillar.

Övriga tips inför visningen

Utöver städningen finns det även fler saker som du kan göra för att locka spekulanter. Om du har en fin trädgård bör du se till att framhäva den på bästa sätt genom att kratta, klippa gräset och ställa fram trädgårdsmöblerna. Om det är vintern bör du se till att det är skottat utanför ingången.

Ta bort personliga föremål, exempelvis fotografier. Tänk på att undvika konstgjorda dofter, exempelvis parfym, eftersom det kan ge intrycket att du försöker dölja lukter i hemmet. Ett rent hem med naturlig doft är det bästa.

Boka grovstädning även vid andra tillfällen

Självklart kan du även boka en grovstädning vid andra tillfällen än inför visningen. Många väljer att göra en rejäl städning på våren i samband med att vinterkläderna packas in och sommarmöblerna tas fram. Att städa bort vintern och ge plats för våren är lika viktigt för välmåendet som för hemmet. Passa på att sortera och rensa bland dina saker. Många samlar på sig prylar under julen och vintern. Nu är det ett utmärkt tillfälle att ge bort eller sälja det som du har i överflöd.

Det är även bra att boka en grovstädning om du har ett fritidshus eller en sommarstuga som inte används under vinterhalvåret. Då kan du boka städningen på hösten inför stängning. Städfirman ser till att alla skåp är urstädade och bänkarna avtorkade. Alla smulor och smuts tas bort för att undvika skadedjur på vintern när huset är stängt.