Så viktig är sängen för sömnen

Att ha rätt säng är a och o för att du ska kunna få en god natts sömn. Sängen ska ge dig stöd och avlastning för optimal vila. Därför ska du investera i en riktigt bra säng för dig.

När du sover vilar och återhämtar sig kroppen. För att den ska kunna vila behöver ryggen och musklerna få rätt stöd. Samtidigt behöver sängen du sover i vara skön för att du ska få en god natts sömn. Olika kroppar behöver olika sängar för att kunna sova bra. Därför ska du välja en säng som är bra för dig. Nu kan du på säng rea och hitta en prisvärd säng om du är i behov av en ny.

Investera i en skön säng

När du ska köpa en ny säng ska du inte snåla. Tänk på hur många timmar du kommer att spendera i sängen och välj en som du verkligen gillar. Människor sover i snitt 26 år av sitt liv. Se därför sängen som en investering i dig själv och i din hälsa. När du ska hitta en ny säng är det betydelsefullt att den är tillräckligt lång och bred. När du väljer säng är det en bra idé att ha sovrummet och planlösningen i bakhuvudet. En för stor säng kan få ett rum att kännas trångt medan en för liten säng kan få rummet att kännas oinrett och kalt.

Placera sängen rätt

Men det är inte bara sängen som spelar roll för hur du sover. Sovrummets atmosfär har också inverkan på nattsömnen. Sovrummet ska vara en plats för vila. Inredningen ska spegla det. Att välja neutrala färger till sovrummet är ett tips. De är nämligen mer rogivande. Välj med fördel färger i varma toner framför kalla för bäst effekt. I sovrummet kan du mixa olika material och texturer för att kunna skapa en fin balans i inredningen och en mysig atmosfär. Ett annat tips är att inte placera sängen mot fönstret eller rakt emot en dörröppning. Det kan orsaka onödig stress i kroppen. Ställ helst sänggaveln mot en vägg där du har uppsikt över ingången. Sätt upp konst på väggarna som får dig att må bra och bannlys all teknik i rummet om du vill kunna sova bra.